Veel gestelde vragen

Wijnen

Hoe lang kan ik de wijn na openen bewaren?

Witte wijn kan je het beste koel bewaren in de koelkast na openen, goed afgesloten door een kurk of vacuum dop. Het beste is om de wijn binnen 2 a 3 dagen na openen te nuttigen. Het beste is om de wijn gelijk te consumeren.

Rode wijn kan je het beste koel bewaren na openen, goed afgesloten door een kurk of vacuum dorp. Het beste is om de wijn binnen 2 a 3 dagen na openen te nuttigen.  Het beste is om de wijn gelijk te consumeren.


Ik wil graag advies over de wijnen om een keuze te maken, kan dat?

Uiteraard! Vinoloog Edwin van der Fluit is elke werkdag bereikbaar voor advies. Dit kan via de email, telefoon, whatsapp of op onze bedrijfslocatie in Noord-Scharwoude.  Heb je een speciaal (kerst)diner waar je bijpassende wijnen bij zoekt of wil je informatie over je wijnmenu kaart in je restaurant? Edwin adviseert graag de wijn & spijs combinatie. 


Wijnproeverij

Hoe kan ik een wijnproeverij boeken?

Heel makkelijk, je kan op verschillende manieren contact zoeken met Amico del Vino. Via de telefoon, mail ,whatsapp of social media.  Dit is uiteraard vrijblijvend. Goed om te weten is met hoeveel personen de proeverij wordt gegeven, het minimum aantal personen voor de proeverij is 8.  Dit geldt voor online proeverijen en proeverijen op locatie.  Door de gewenste datum, tijd en aantal personen aan ons door te geven gaan we in de agenda na of de gewenste datum en tijd beschikbaar is.  Als deze datum en tijd is afgestemd dan stemt Edwin van Amico del Vino de verdere wensen af voor de proeverij. Denk hierbij aan locatie, extra wensen, dieten, alcohol vrije deelnemers etc. 


Ik heb geen locatie voor Amico del Vino, kan ik dan wel een wijnproeverij boeken?

Dat kan! Wij hebben ook een aantal locaties waar de proeverij kan worden gegeven, daarnaast hebben wij ons eigen proeflokaal in Noord-Scharwoude. Je kan hier meer informatie over opvragen via de email of via whatsapp. info@amicodelvino.nl 


Ik wil graag een online proeverij doen met mijn bedrijf is dit mogelijk?

Onlineproeverijen zijn zowel particulier en zakelijk mogelijk. Wij stemmen met de contactpersoon de aantal personen, datum en tijd af. Ook stemmen wij af of er of de proeverij met of zonder delicatessen is. De proeverij kan zowel met wijn, bier als met frisdranken. Dieet wensen of alcoholvrij? Dit is geen enkel probleem, de proeverij wordt geheel afgestemd op de wensen.


Wie kan er een wijnproeverij boeken bij Amico del Vino?

Een wijnproeverij van Amico del Vino is geschikt voor een groot publiek. Heb je weinig kennis van wijn of juist veel wijnkennis dat maakt voor ons niet uit. Wij verzorgen graag voor jullie een passende wijnproeverij.  Wij verzorgen wijnproeverijen voor bedrijven maar ook voor families, vriendengroepen, vrijgezellenfeesten, verjaardagen en bedrijfsfeesten. 


Door wie wordt de proeverij verzorgd? 

De proeverij wordt altijd verzorgd door een ervaren Vinoloog en kenner op het gebied van Italiaanse wijnen. De persoon die de proeverij verzorgd zal altijd een uur voor aanvang van de wijnproeverij aanwezig zijn. Zodat de proeverij voorbereid kan worden. 


Wat kan je verwachten van een wijnproeverij door Amico del Vino?

Allereest een gezellige een leerzame middag of avond. Tijdens een wijnproeverij van ongeveer 2,5 nemen we je mee op een wijnreis door Italie. Het is een laagdrempelige proeverij die voor iedereen toegankelijk is. We doen niet aan spuugemmers of een klein bodempje wijn. Dus je kunt lekker genieten en proeven van de wijnen. Als er wijn overblijft na het proeven mogen die worden gehouden. Zodat de wijnen nog eens nageproefd kunnen worden. Je krijgt 6 verschillende Italiaanse kwaliteitswijnen te proeven uit onze eigen import. Wijnen van familiebedrijven die veelal biologisch produceren en werken met authentieke Italiaanse druivenrassen. Tijdens de proeverij geven wij uitleg over het proeven van wijnen, smaken en geuren kunnen herkennen. Uitleg over de wijnen en wijnboeren en het gebied waar de wijnen vandaan komen. Daarnaast vertellen we  je alles over Italiaanse wijnbouw. Daarnaast Is er genoeg tijd voor het stellen van vragen en doen we een wijnquiz.


Kan je de proeverij ook combineren met Italiaanse hapjes?

Jazeker wij hebben twee verschillende Italiaanse wijnproeverijen. Pronto Amico hierin zit naast 6 verschillende Italiaanse kwaliteitswijnen ook brood met olijfolie, twee soorten pesto, extra vergine olijfolie en grissini. Of je kunt gaan voor het complete pakket hierbij krijg je naast 6 heerlijke Italiaanse wijnen ook een mooie grote borrelplank met 2 soorten salami, 3 verschillende soorten Italiaanse kazen, Parmaham, Italiaanse olijven, Luxe notenmix, 2 soorten pesto, brood, grissini en extra vergine olijfolie. Daarnaast serveren wij tijdens de proeverij per persoon 4 verschillende Italiaanse hapjes. Kortom een compleet verzorgde middag of avond met heerlijke Italiaanse wijnen en hapjes.


Kan ik na de proeverij de geproefde wijnen ook bestellen?

Jazeker wij nemen altijd wat dozen wijn mee zodat je na de proeverij je favoriete wijn ook direct kan kopen. Je hoeft geen dozen te bestellen wijnen kunnen al vanaf 1 fles worden afgenomen. Wijnen kunnen direct met de pin worden afgerekend.  Alle deelnemers van onze wijnproeverijnen krijgen altijd een mooie deelnemers korting op de wijnen die zijn geproefd. 


Wat voor wijnen krijgen we te proeven tijdens een wijnproeverij?

De wijnen die we gebruiken tijdens onze wijnproeverijen zijn wijnen uit onze eigen import. Veelal van kleinschalige familiebedrijven die biologisch produceren. Wijnen met een verhaal. We beginnen altijd met een feestelijke mousserende wijn, daarna 2 witte wijnen, 2 rode wijnen en een dessertwijn. Liever andere wijnen in de proeverij? Geen probleem laat weten wat jullie wensen zijn en wij passen de proeverij hierop aan. 

 


 

© 2018 - 2024 Amicodelvino | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.